Delegacija Egipta u poseti kompaniji

“Teleoptik Žiroskopi”

 

Tokom posete Republici Srbiji delegacija Arapske Republike Egipat posetila je i privredno društvo “Teleoptik Žiroskopi”. U prostorijama fabrike članovi vojne delegacije upoznali su se sa proizvodnim programom, mogućnostima i inovacijama po kojima je privredno društvo “Teleoptik Žiroskopi” poznato.

 

“Veliko nam je zadovoljstvo što ste došli u posetu našem privrednom društvu. Mi smo dve bliske nacije i nadam se da ćemo uspešno sarađivati i u budućnosti. Naša kao i vaša armija upoznata je sa programom i sa istoka i sa zapada i svi naši proizvodi su kompatibilni i primenljivi na većini sistema naoružanja. Sav naš proizvodni program moguće je prilagoditi vašim potrebama,” rekao je VD generalnog direktora Zoran Jarić.

 

Nakon višesatne posete našem privrednom društvu vojna delegacija bila je na statičkom prikazu sistema naoružanja u Domu garde na Topčideru.

 

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Arapske Republike Egipat Abdel Fatah al Sisi, prisustvovali su prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije iz domaće odbrambene industrije. Na prikazu su bili potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Zapaženu prezentaciju imalo je i privredno društvo “Teleoptik Žiroskopi” sa svojim jedninstvenim proizvodnim programom.

Fotografije: Ministarstvo odbrane Republike Srbije