Teleoptik Žiroskopi na sajmu u Abu Dabiju

Foto: Тeleoptik Žiroskopi

Jedan od najvećih i globalno najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svetu “IDEX 2023” održan je u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na ovom 30. jubilarnom sajmu svoje učešće imalo je i privredno društvo Teleoptik Žiroskopi. Na štandu JP Jugoimport SDPR prikazani su proizvodi srpske namenske industrije, a značajno mesto zauzelo je i naše preduzeće.

Predstavili smo glava za samonavođenje GSN 145, nišan NT 35, nišan NT 75, POS 11, prigušivače M 91, Zastava M 07, prigušivač PKM M-84, nišan 4×32, refleksni nišan, ONS 10, monokular, kao i nišansku spravu PR 27.
Opšti je utisak da su proizvodi Teleoptik Žiroskopa konkurentni na tržištu te da pariraju svetskim proizvođačima. Interesovanje za celokupan asortiman našeg privrednog društva je bilo na visokom nivou.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Na sajmu u Abu Dabiju bio je i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na poziv Njegovog visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Predsednik Vučić je na sajmu u Abu Dabiju istakao da će pre kraja godine biti obezbeđeno oko 700 miliona evra za dalje ulaganje u vojsku i domaću odbrambenu industriju i dodao da je otpočela svetska trka za naoružanjem.
“Imaćemo mimo budžeta izdvajanje od najmanje 500 miliona evra, a pošto ćemo pre kraja godine da pazarimo dronove, to će biti 700 miliona evra i nijednog trenutka javni dug neće preći 56 odsto BDP-a”, rekao je predsednik Vučić i naglasio da Srbija mora da ima snažnu vojsku.