Teleoptik Žiroskopi na 11. Međunarodnom sajamu naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“

Privredno društvo „Teleoptik Žiroskopi“ i ove godine bilo je učesnik ovogodišnjeg sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“. Na štandu je prezentovan celokupni program fabrike, nišani NT -35, NT -75,POS 11 (NS2 +/3,5h), ON 10h42, ON 8 h 56, ON 4 h 32 , ON sa RSC, ONS 1 M, ON M 10, ON M10, SA RSM, ONS1, LOC, RSC, kao i dogled za ratifikaciju br 7.62 mm, monokular MNVV 1, monokular sa šlemom, ali i NSB – 3, NSB -4B / M 172.5, busola M 53, prigušivač pucnja M 70, M 91, M 84. Na izložbi su prikazane i glave za samonavođenje IRH- 145, OSH 200 mm, IRH 175 mm.

Drugog dana sajma potpisan je momorandum o razumevanju sa faruncuskom kompanijom „Safran electronics & defence“. Sporazum su potpisali Lorent Dur ispred kompanije „Safran“ i VD generalnog direktora Zoran Jarić ispred Teleoptik Žiroskopa.

Tokom manifestacije štand Teleoptik Žiroskopa posetio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, sa pomoćnikom miistra za materijalne resurse dr Nenadom Miloradovićem. Tom prilikom razgovarali su o tekućim porjektima Teleoptik Žiroskopa sa Ministarstvom odbrane.

  • Na regionalnom nivou, „PARTNER” se izborio za status jednog od najvećih i najznačajnijih, sa ciljem da postane još vidljiviji na ukupnoj svetskoj mapi ovakvih manifestacija. Ove godine naoružanje i vojnu opremu prikazuje 154 domaćih i stranih izlagača, prisutno je više od 30 visokih stranih delegacija i više od 7.000 profesionalnih učesnika i posetilaca. Sa brojnim stranim vojnim delegacijama će se razgovarati o daljem unapređenju vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, kao i o zajedničkim projektima razvoja i opremanja oružanih snaga. Na sajmu je izložen reprezentativni deo proizvodnog programa svih fabrika Odbrambene industrije Srbije i njihovih kooperanata, kao i proizvodi vodećih evropskih kompanija iz Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Turske, Švajcarske, Finske, zatim, više tehnoloških giganata iz Narodne Republike Kine, kao i drugih kompanija iz zemalja našeg regiona, ali i celog sveta sa kojima imamo višedecenijsku uspešnu saradnju – naglasio je ministar Vučević.
    Sajam „PARTNER“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika da se tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstave mnogobrojni domaći i inostrani proizvođači. Na sajmun su predstavljeni i projekti modernizacije BVP, Gvozidka i Orao na kojima je pd Teleoptik Žiroskopi angažvan, kao i MTU 4 koji je u završnoj fazi razvoja.